Türkiye halkı, 12 Mart 1971 faşist darbecilerinin 30 Mart 1972’de Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Kızıldere köyünde Amerika ile NATO’nun emriyle katlettiği on devrimciyi unutmadı. Onlar, halkın sömürü ve zulümden kurtulması, Türkiye’nin bağımsızlığı ve egemenliği için emperyalizme ve işbirlikçi kapitalist oligarşiye karşı mücadele ediyorlardı.

Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Nihat Yılmaz, Ertan Saruhan, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna ve Saffet Alp’ı sevgi ve saygıyla ananlar, onların haklı davasını sürdürüyor.

Kızıldere’nin 52. yılında Türkiye halkı, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde işbirlikçi darbecilerin mirasçısı istibdadı püskürtmek, gericiliği ve vurgunculuğu zayıflatmak için en geniş birliği kurmaya çalışıyor. Örgütleniyor ve mücadele ediyor. Komünistler, sosyalistler, devrimci demokratlar, Kemalistler, bütün ilerici yurtsever güçler el ele vererek Vatan Cumhuriyet Emek belgisini hayata geçireceğiz. Orta Çağ kapılarını kapatacağız. Akıl bilim çağdaşlık, özgürlük eşitlik kardeşlik yolunda yürüyeceğiz. İşsizliğe, pahalılığa son verecek, bağımsız ülkemizde planlı kalkınma seferberliğini başlatacağız.

Türkiye halkı kendisini kurtarırken, emperyalizme, sömürgeciliğe ve gericiliğe karşı mücadele eden bütün halklarla dayanışmasını da güçlendirecek. Amerika ve NATO, bölge ve dünya savaşı tezgâhlayan kapitalist egemenler, Filistin halkına soykırım yapan İsrail sömürgecileri karalar bağlasın. Türkiye, Suriye, Irak, Lübnan, İran, Pakistan, Rusya halklarını terör kampanyalarıyla vuranlar, Asya, Afrika, Latin Amerika’yı dize getirmek isteyenler yıkılacak. Türkiye halkı, bölge ve dünya halkları kardeşçe yaşayacak.

Paylaş