TOPRAK GÜNÜNDE FİLİSTİN’LE KAPSAMLI DAYANIŞMA

Türkiye halkı İsrail sömürgecilerinin işgaline ve soykırım saldırısına direnen Filistin halkının 30 Mart Toprak Gününü kutluyor.

Amerikan emperyalizminin kayıtsız şartsız desteğinin pervasızlığıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararlarını, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun çağrılarını, Uluslararası Adalet Divanının hükümlerini hiçe sayan İsrail sömürgecileri, sömürgeciliğin ve emperyalizmin vahşet zincirinin mirasçısı olarak hareket ediyor.

Yirminci yüzyıl ve yirmi birinci yüzyıl boyunca sömürgeci işgale karşı direnen, 7 Ekim 2023’te vatanının ve kültürünün tarihten silinmesine karşı ayaklanan, o günden bu yana katliam, yıkım, açlık, susuzluk, ilaçsızlık altında mücadelesini sürdüren Filistin halkı, sömürgeciliğin ve emperyalizmin vahşet zincirine karşı koyan, sonunda bağımsızlığını ve egemenliğini kazanan bütün halkların kahramanlık destanlarının mirasçısı olarak hareket ediyor.

Laf değil, iş

Türkiye’nin işçileri, şehir ve köy emekçileri, sorumlu aydınları, adalet ve merhamet duygusuyla davranan bütün yurttaşları, 30 Mart 2024’te, Filistin Toprak Gününde, Erdoğan-AKP iktidarından İsrail sömürgecileriyle ticareti kesmesini istiyor.

Filistin halkıyla dayanışma siyasal, mali, ekonomik, askerî, kültürel, diplomatik alanların hepsini kapsayan bir bütündür. İsrail sömürgecilerine silah ambargosu uygulayın. İsrail ordusuna hiçbir kolaylık sağlamayın. İsrail sömürgecilerine ekonomik yaptırım getirin. İsrail’e ve Amerika’ya hizmet eden Kürecik üssüne el koyun. Sömürgeciliğin ve emperyalizmin bütün bölge halklarına, 15 Temmuz 2016 darbesinde ortaya çıktığı gibi bizzat Türkiye’ye yönelik bütün komplolarında keyfince kullandığı İncirlik üssünü kapatın.

Türkiye, İsrail’in komşusu devletler başta olmak üzere soykırıma suç ortağı olmak istemeyen bütün ülkelerle İsrail’i askerî olarak durdurmanın yollarını aramalı, planlarını yapmalıdır. Amerika’nın kayıtsız şartsız desteği sürdükçe sömürgeci vahşetten vazgeçmeyeceğini her fırsatta ortaya koyan İsrail’in yaptığı soykırımı durduracak, uluslararası hukuku hayata geçirecek birleşik bir ordu kurulmasından başka çare kalmamıştır.

Filistin halkı kazanacak, Filistin bağımsız ve özgür olacak.

Paylaş