“Ekim Devrimi ve Sosyalizm” kitabımızın yazarıyla imza günü ve söyleşi etkinliğinde bir araya geldik

Ekim Devrimi’nin 106. yılında “Ekim Devrimi ve Sosyalizm” kitabımızın yazarı İsmail Kaplan’la imza günü ve söyleşi etkinliğinde bugün (07.11.2023) Taksim’de Mephisto Kitabevinde yan yana geldik. Saat 20.00’de başlayan etkinliğimize çok sayıda okurumuz katıldı.

“Ekim Devrimi ve Sosyalizm” kitabımızın yazarıyla imza günü ve söyleşi etkinliğinde bir araya geldik

Yazarımızla Filistin konusu da dahil birçok konuyu ele aldığımız söyleşimizde Ekim Devrimi’nin kazanımlarından Sovyetlerin dağılmasına ve sonraki sürece dair birçok meseleyi konuştuk. Kitabımızda da yer alan Ekim Devrimi’nin kazanımları konusunda İsmail Kaplan, Ekim Devrimi’yle birlikte Sovyetler Birliği’nin işsizlik sorununu çözdüğünü ve insanların toplumda özne haline geldiğini belirtti. Ayrıca 2. Dünya Savaşı sonrasında Amerika’nın Stalin’in imajını dünya çapında nasıl şeytanlaştırdığını söyledi.

Sovyetlerin dağılmasından sonra dünyada emperyalizmin çok güçlendiğinin altını çizen Kaplan, Ekim Devrimi öncesi sömürgeleştirilen ülkelerin Ekim Devrimi’yle bağımsızlığını kazandığını ama Sovyetler dağıtıldıktan sonra Amerika’nın başını çektiği emperyalist ülkeler tarafından tekrardan yarı sömürge hale getirildiğini belirtti. Bu süreçte Avrupa ülkelerinin, artık Sovyetler Birliği olmadığı için işçi-emekçi haklarını tırpanladıklarını açıkladı. Genel olarak özelleştirilmelerin arttığının, faşizm ve dinci gericiliğin canlandırıldığının altını çizdi.

“Ekim Devrimi ve Sosyalizm” kitabımızın yazarıyla imza günü ve söyleşi etkinliğinde bir araya geldik

Her insanın insanca yaşam hakkına sahip olduğu bir sisteme yani sosyalizme ve örgütlü olmaya ihtiyacımızın olduğunu vurgulayan Kaplan bu sistemi değiştirmenin mümkün olduğunu, kitabının da bu yolda mütevazı bir katkı sağlamasını temenni ettiğini söyledi. Etkin geçen soru cevap kısmının ardından okurlarımız kitaplarını İsmail Kaplan’a imzalattı.

Ekim Devrimi ve Sosyalizm kitabına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://toplumcukurtulus.com/202305/yayinevimizden-yeni-kitaplarimiz-cikti/

Paylaş